Музички вести

БЕСПЛАТЕН КОНЦЕРТ НА ОТВОРЕНО НА ХОРСКИТЕ СОЛИСТИ ОД ОПЕРАТА НА 2 ЈУЛИ

todayJuly 1, 2024 72

Background
share close
Во вторник (2 јули) од 20.30 часот ќе се одржи концерт на хорските солисти на Националната опера и балет, на отворено, пред платото на Операта.
Концертот е насловен „Ѕвездено небо“, и е во рамките на јубилејното 45. издание на манифестацијата „Скопско лето“.
Ќе пеат солистите: Денис Димовски, Билјана Бајевска, Катерина Весковска, Марија Наумовска, Виктор Битовски,  Никола Чедомировски, Мила Николовска и Надежда Рубен во пијано придружба на Елена Сиљаноска.
Влезот е слободен.

Written by: radiobubamara_editor

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


0%