Музички вести

Меморија ја преработи песната „Јано“

todayJune 25, 2024 56

Background
share close

Групата Меморија ја промовираше новата верзија на стариот хит, со име Јано.

Во аранжман на Петар Георгиевски, Јано е преработка на Јана мома на групата Триангл, снимена 1975 на музика на Кокан Пандиловски и Борче Стоевски. Песната Јано е снимане во студиот Тра-ла-ла во продукција на Мите Димовски и Давор Јовановски, а дел е од новиот албум на Меморија, кој ќе се појави на крајот на годината.

Неделава ќе ја слушаме како хит на 105,2.

Written by: radiobubamara_editor

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


0%