Музички вести

Силви бенд ја објави песната „Како во сон“ од новиот истоимен албум

todayDecember 28, 2023 112

Background
share close

Со промоцијата на композицијата „Како во сон“, дуото Силви бенд деновиве го најави новиот истоимен албум. Песната отскокнува од досега познатиот звук на Силви бенд и има лесна џези димензија, што ја прави особено шармантна. „Како во сон“ е резултат на музичката работилница Мучиќ – Плевнеш. Музиката ја напиша Бобан Мучиќ, братот на Силви, текстот е на Силви Мучиќ Плевнеш, а аранжманот на Влатко Плевнеш.

Во изведбата на оваа сентиментална композиција, за која Силви вели дека е „создадена со многу љубов“, и се придружува и Џон Илија Апелгрин и младиот гитарист Дамјан Пејчиновски.

Песната „Како во сон“ има и видео-запис, кој може да се види на следниот линк

Written by: radiobubamara_editor

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


0%