Музички вести

4 АСА со двоен албум и 39 нови песни

todayAugust 15, 2023 33

Background
share close

Албумот „4 AСA“, кој од минатата недела е достапен за претплата на webshop.crorec.hr, очекувано предизвика голем интерес. Tој ќе биде уште поголем бидејќи целиот албум е достапен на сите дигитални платформи. Овој двоен топ албум на годината содржи триесет и девет одлични песни во необични дуети и соработки. Како двојно цеде на музичкиот пазар излегува во петок, на 4-ти август 2023.

Едноставно насловен „4 АСА“, тоа е албум кој Јурица Паѓен, Владо Калембер и Ален Исламовиќ со голема помош на Славко Пинтариќ Пишта и Игор Матковиќ го снимаа една година.

Бидејќи местото на големиот композитор Рајко Дујмиќ остана празно, тројцата легендарни пејачи решија тоа место да го пополнат со свои гости. И дури четириесет и седум гости на вкупно триесет и девет песни. Гости на 4 АСА се најголемите музички имиња, големи инструменталисти, актери, еден детски хор, една клапа, еден спортист и научник.

Хусеин Хасанефендиќ, Миа Димшиќ, Борис Новковиќ, Нено Белан, Давор Гобац, Даворин Боговиќ, Срѓан Сахер, Алка Вуица, Борис Новковиќ, сопраните Сандра Багариќ и Марија Видовиќ, најголемите словенечки кантавтори / Владо Креслин и Зоран Предин, Клапа св. Миховил, Франо Ласиќ, Бранко Ѓуриќ, Дубравко Шименц, светски познатите музичари Питер Соаве и Данијел Вулетиќ, добитник на неколку Греми и многу други…

На албумот се најдоа големи хитови како „Обична љубовна песна“, „Ружица си била“, „Лутка за бал“ „Мојата прва љубов“, „Зора је“, „Милена“…, и некои традиционални песни, кои звучат навистина одлично.

Музичката продукција на албумот ја потпишуваат Хрвоје Грчевиќ, Владо Калембер, Јурица Паѓен и Ален Исламовиќ.

Албумот со најдобрата плејлиста може да го најдете на webshop.crorec.hr со попуст од 15%  за купување однапред, како и на сите дигитални платформи.

Written by: radiobubamara_editor

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


0%