‘Кампо Каштело’ – Јуре Бркљача испеа песна за квартот од неговиот роден Задар!

Written by on јули 14, 2021

Jуре Бркљача ја претстави новата песна ‘Кампо Каштело’ која ја посвети на неговиот роден град Задар, однодсно на квартот во кој пораснал, но и на луѓето што живеат таму.

На овој начин, тој некако сака да остави трага, но и да изрази благодарност за најубавиот дел од животот поминат токму во овој град.


Новата песна на Јуре Бркљача, „Кампо Каштело“, ја напиша Мирослав Рус, кој за само неколку минути копнежот на младиот Јуре по родниот град, го претвори во песна.


[There are no radio stations in the database]