Zucchero со нов албум „D.O.C.“

Written by on ноември 22, 2019

Еден од најдобрите италијански и светски музичари Zucchero, на 8 ноември, го издаде албумот D.O.C.-“Disco di Origine Controllata, негов 14-ти по ред студиски албум, кој го наследува „Black Cat“ од 2016 година.

Содржи 11нови песни и плус 3 бонус песни.

1. Spirito Nel Buio
2. Soul Mama
3. Cose Che Già Sai ft. Frida Sundemo
4. Testa o Croce
5. Freedom
6. Vittime del Cool
7. Sarebbe Questo il Mondo
8. La Canzone Che Se Ne Va
9. Badaboom (Bel Paese)
10. Tempo Al Tempo
11. Nella Tempesta

12. My Freedom (Bonus Track)
13. Someday (Bonus Track)
14. Don’t Let It Be Gone ft. Frida Sundemo (Bonus Track)

Со новиот албум ја најави светската турнеја која ќе заполне на 6 јуни во Глазгов, а ќе заврши на 5 декембри во Цирих. На листата на концертните градови се најдоа и Загреб каде концертот ќе се одржи на 29 октомври во Лисински и Љубљана, 3 ноември, Арена Стожице.


[There are no radio stations in the database]