Наградени на 20-то издание на Златна бубамара на популарноста

Годинава, Златна бубамара на популарноста имаше незаборавна атмосфера, особено што ова беше 20-то јубилејно издание. Наградите сосема заслужено ги добија:

Награда за животно дело-Група Мањифико
Пеачка на годината-Тамара Тодевска
Трајни музички вредности-Росана Сариќ Тодоровска
Награда за големи достигнувања во радио-Лилјана Стоилковска
Опшествено одговорна компанија -Макпетрол
Утринска ТВ Емисија-Здраво Македонијо Канал 5
Спортист на годината-Томи Стефановски
Спортист на годината-Игор Стефановски
ТВ забавно сатирична емисија-Фчерашни новости
За најголеми достигнувања во оперско симфониско и хорско музицирањe-Маестро Томислав Шопов
Трајни Музички вредности-Аки Рахимовски Парни Ваљак
Најпопуларна театарска претстава-Животот е прекрасен МНТ
Најпопуларен мјузикл-Чикаго МНТ
Млад актер на годината-Александар Михајловски
Актерка на годината-Јелена Јованова
Актер на годината-Никола Ристановски
Пеач на годината-Даниел Кајмаковски
Наjперспективна пеачка-Антонија Гиговска
Албум на годината-Љубојна "Радио Љубојна"
Прва труба во Македонија-Џамбо Агушев
ТВ забавна емисија-Еден на еден