„Јака“-заеднички сингл на Зденка Ковачичек и Давор Гобац!

Written by on јануари 22, 2021

Зденка Ковачичек и Давор Гобац објавија заедничка песна насловена „Јака“, за која снимија и интересен видео запис, за кој беше задолжен ражисерот Хрвоје Залукар 69.

Песната е посветена на сите храбри жени кои бестрашно чекорат низ животот и е всушност шести сингл од претстојниот албум на хрватската кралица на блуз и џез сцената – „Констатација једне мачке“.

– „Мислам дека Давор Гобац е вистинскиот избор за песната „Јака“. Благодарение на неговота инерпретација, ќе поверувате во секој збор и секој стих, упатен до мене во овој случај, и сигурна сум дека во нив ќе се препознаат многу женски души“  -изјави Зденка Ковачичек за новиот сингл.

Музиката е на Марко Томасовиќ, текстот го напиша Даниела Боровњак, додека зад аранжманот стои Хрвоје Грчевиќ.


[There are no radio stations in the database]