Триото „Equilibrium“ ја преработи „Карузо“

Written by on мај 6, 2020

-Токму музиката е она нешто, кое ни кажува дека човековиот род е подобар отколку што ние мислиме – Наполеон Бонапарта.

Водени од оваа мисла, триото „Equilibrium“ ја преработи познатата италијанска песна „Карузо“.

Ова трио, составено од двајца музичари и еден актер, Жарко Димоски -актер и вокал, Димитар Михајловски-виолина и Александар Стојчески-пијано, токму со оваа безвременска љубовна приказна, која ја раскажаа на свој начин, се надеваат дека успеале во обидот да споделат топлина во овие тешки времиња.


[There are no radio stations in the database]