„СУМ“-Тони Зен

Written by on јуни 11, 2019

Тони Зен, минатиот месец, во МКЦ клуб и ресторан, го промовираше својот шести по ред албум со наслов „Од изворот на изборот“.

За албумот меѓудругото изјави: „Сите 8 песни се инспирирани од моите лични искуства изминативе години. Овој албум се слуша со срце. Музиката на албумот е посветена на вистината, љубовта и просветлението“.

Од новиот албум досега слушнавме две песни – „Коан“ и „Градот липа“ – а сега на ред дојде и третата песна која одлично го опишува музичарот и сите негови „лица“.

Со наслов „СУМ“, стиховите за истата ги напиша самиот Тони Зен, а музиката му е заедничка со Кирил Бабамов.

На видеото се потпишува продукцијата „Мелем“,


[There are no radio stations in the database]