„Румена“ – авторско дело на скопскиот бенд Хаусмастерс!

Written by on февруари 19, 2021

Хаусмастерс,  скопски бенд составен од музичари од повеќе музички сфери и бендови.

Cвират фанк, поп и new jazz.

Михаил Парушев како автор на групата, продуцент и ритам селектор, Ѓоле Грујоски на гитара со своите силни делници, Дамир Имери со целосен склоп на хармонија и импровизација, Трајко Симоновски како гостин на бас гитарата и  Драган Трајковски со својот специфичен вокал, ја снимија песната секој во своето студио.

„Румена“ е авторско дело создадено 2020, а реализацијата на ова музичко парче од нашите еминентни музичари, се случи овој месец,  февруари 2021 година.

Таа е носечка тема на новиот проект на ХАУСМАСТЕРС.


[There are no radio stations in the database]