Последен поздрав за Драган Вучиќ:„Твојата музика никогаш нема да зајде“

Written by on мај 9, 2020

Пејачката Олгица Христовска, заедно со група музичари, а предводени од диригентот Љупчо Мирковски се збогуваа со својот пријател Драган Вучиќ со видео за песната „Свирете ја зајди, зајди“.

„Твојата музика никогаш нема да зајде“ порачаа пријателите на Вучиќ.

Инаку, песната која стана безвременски хит, ја компонираше токму Драган Вучиќ  во далечната 1992, за Олгица Христовска, со која победи на „Макфест“.

 


[There are no radio stations in the database]