Златна Бубамара за „Земјата во која не се стигнува“

Written by on февруари 25, 2019

Бидејќи е излажано, украдено и изневерно што можеше да се излаже, украде и изневери, сега се предаваме поради стореното – пред децата и најмладите.

Театарот за деца и млади Микс изведува делови од претставата „Земјата во која не се стигнува“ во режија на Виолета Џолева, работена според детските песни од Александар Џамбазов. На сцената се главните глумци – децата и во најголемата споредна улога – големото дете Драган Спасов Дац.

За „Земјата во која не се стигнува“, Театарот за деца и млади добива Златна бубамара за  детска претстава. Од првиот ред насмеано ги гледа маестро Александар Џамбазов.


[There are no radio stations in the database]