“Заветна” во изведба на Андријана Јаневска и Игор Дурловски

Written by on септември 8, 2019

Андријана Јаневска и Игор Дурловски по повод Денот на независноста на Македонија, ја преработија легендарна песна на Пепи Бафтировски, “Заветна”. Пепи за првпат ја изведе песната во 1991 година. Текстот е на Ѓорѓи Барбаровски, а музиката и аранжманот се на Миле Барбаровски. Новиот арнжман е на Андријана Јаневска. Андријана и Игор на своите фејсбук профили упатија пораки со честитки за Денот на независноста на Македонија.

 


[There are no radio stations in the database]