Д-р Неле Карајлиќ со втор дел од трилогијата „Солунска 28“

Written by on септември 25, 2019

Комичарот, композитор, актер, пејач и писател, Ненад Јанковиќ, попознат како Д-р Неле Карајлиќ.  легендата на популарната ексју-група „Забрането пушење“ и на култната ТВ-серија „Топ-листа надреалиста“, ги израдува читателите со вториот дел од трилогијата “Солунска 28 – О пријатељству и издаји“.

 

Имено, по автобиографијата „ Фајронт у Сарајеву“, Д-р Неле го издаде романот „Солунска 28 – О новцу и страстима“, првиот дел од трилогијата, кој се закити со наградата Момо Капор, а сега веќе љубителите на пишаниот збор можат да уживаат и во вториот дел, во кој авторот пишува за се она што им се случило на станарите на Солунска 28 за време на германската окупација на Белград за време на Втората светска војна.


[There are no radio stations in the database]