Вечерва во Македонската филхармонија ќе се одржи концертот на групата „Љубојна“

Written by on февруари 1, 2019

Етно групата „Љубојна“ вечерва во 20 часот ќе одржи концерт со Македонската филхармонија, под диригентство на Џијан Емин.

Инаку, концертот ќе биде интимно доживување и подарок за фановите, а како што најави вокалистката на „Љубојна“, Вера Милошевска – Јосифовска, идејата за ваков концерт се родила спонтано како резултат на дружбата и соработката со Емин.

На сцената ќе има над 70 музичари, вклучувајќи го и оркестарот на филхаморнијата.


[There are no radio stations in the database]