Во почетоците на транзицијата мрачните сили на олигархијата, во 1994 година го формираа РАДИО БУБАМАРА, кое имаше за цел со својата програма да ја затруе прогресивната работничка класа нудејќи им забава, деноноќно слушање радио, политички говори и препишани програми.

18-то доделување на наградите „Златна бубамара на популарноста“ на најубав можен начин ги потврди полнолетството, зрелоста, духот и ангажираниот хумористично-музички пристап на манифестацијата, која ги освои срцата на публиката во секогаш преполнетата Универзална сала.

19 тото издание на најпопуларното шоу во нашата земја, оваа година ќе биде запаметено и по доделувањето на награда за

Најочекуваната и најпосакуваната манифестација во нашата  лепена , сечена и демонтирана република го објави овогодишниот постер на кој се наоѓаат  дел од лицата кои ќе пропеат и на бината во Метро ПОЛИС арената. 

Синоќа во Метро Police арената се одржа спектакуларното 19.